Newsflash
ACTUALITATE Știri

Rafila: Serviciile de medicină de familie pentru pacienţii neasiguraţi au crescut de peste zece ori

de Magdalena Tănăsescu - mai 22 2024
Rafila: Serviciile de medicină de familie pentru pacienţii neasiguraţi au crescut de peste zece ori

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat că serviciile de medicină de familie acordate pacienţilor neasiguraţi au crescut de peste zece ori.

Potrivit ministrului, pentru pacienţii neasiguraţi trebuie să existe o alocare bugetară separată de Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate.

„În ceea ce priveşte pacienţii neasiguraţi, în mod evident, nu ştiu dacă presiunea va fi pe spitale, dar pentru pacienţi neasiguraţi trebuie să existe o alocare bugetară separată de Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, pentru că pacienţii neasiguraţi, fie că beneficiază de servicii minimale la medicul de familie, pentru că acolo este, de fapt, grosul…Serviciile de medicină de familie pentru pacienţii neasiguraţi au crescut de la câteva zeci de mii la câteva sute de mii. Deci, o creştere mai mult de zece ori a numărului de beneficiari”, a spus Rafila, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că trebuie găsită o soluţie, pentru că în momentul de faţă există un dezechilibru, serviciile de specialitate ambulatorii fiind plătite la un nivel care nu asigură sustenabilitatea acestei componente.

„Vreau să spun un lucru, care nu cred că este în momentul de faţă rezolvat. Este vorba despre finanţarea medicinei ambulatorii de specialitate. Casa Naţională a declarat că menţine valoarea punctului la medicii care fac servicii medicale ambulatorii. Cred că trebuie să găsim o soluţie, pentru că în momentul de faţă există un dezechilibru, iar serviciile de specialitate ambulatorii sunt plătite la un nivel care nu asigură sustenabilitatea acestei componente”, a mai spus ministrul Sănătății.

Oficialul a participat miercuri, la o conferinţă care a avut loc la Institutul Clinic Fundeni.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe