Newsflash
ACTUALITATE Știri

Proiect gratuit pentru persoanele care luptă sau au luptat cu cancerul

de Florentina Ionescu - mar. 22 2024
Proiect gratuit pentru persoanele care luptă sau au luptat cu cancerul

„Fit Cancer Survivor” este un proiect care se adresează persoanelor diagnosticate cu cancer și care cuprinde un număr de activități dedicate unui stil de viață sănătos a ajuns la o comunitate de peste 100 de membri.

Gândit de Emilia Cotul, antrenor personal de fitness cu peste 12 ani de experiență, acest proiect a fost lansat în toamna lui 2023 și cuprinde trei elemente deosebit de importante în viața persoanelor care luptă cu cancerul sau care au învins boala: mișcarea fizică, nutriția și socializarea, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. Sub umbrela „Fit Cancer Survivor”, toate aceste elemente se manifestă sub forma unor activități gratuite, îndrumate de medici specialiști oncologi și gastroenterologi, psihologi și nutriționiști. 

„Acest concept este concretizarea unui vis mai vechi pe care nu am avut curajul să îl pun aplicare până în 2023. Coincidență sau nu, la foarte scurt timp după ce programul «Fit Cancer Survivor» a început să prindă contur, o persoană foarte apropiată mie a fost diagnosticată cu cancer. Sportul nu va putea vreodată să înlocuiască diagnosticul medical, însă, integrat în rutina zilnică, acesta sprijnă tratamentul pe care persoane cu cancer îl primesc și în acest fel contribuie la îmbunătățirea stării fizice și mentale a fiecăruia”, a declarat Emilia Cotul. 

Acesta este un program gratuit, care aduce laolaltă pacienți și supraviețuitori ai cancerului, oferindu-le un spațiu sigur și motivant pentru a practica activitatea fizică și a-și îmbunătăți starea generală de sănătate. Toți cei ce fac parte din comunitate se întâlnesc online sau offline, de două ori pe săptămână, și sub coordonarea Emiliei Cotul fac antrenamente fizice. 

„Sufletul pacientului oncologic are nevoie de energia transmisă de acest program. Fit Cancer Survivor te pregătește pentru o astfel de energie pozitivă. Și este un mod unic, de neînlocuit, care transmite încrederea si siguranță că vei reuși să învingi boala”, a declarat dr. Adrian Udrea, medic primar oncolog. 

Cel puțin 8.000 de pași făcuți zilnic 

Cu ocazia întâlnirilor comunității sunt propuse diverse provocări care au drept scop creșterea sentimentului de reușită personală în rândul participanților. Printre acestea se numără parcurgerea zilnică a unui număr minim de 8000 de pași sau stabilirea unui consum de apă de 10 pahare/ zi, activități și comportamente ce contribuie la dezvoltarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, element extrem de important în viața persoanelor oncologice. Fiecare dintrei cei care acceptă provocările programului are ocazia de a-și cunoaște și depăși limitele și de a aduce îmbunătățiri reale calității propriei vieți. 

Emilia Cotul

„Practicarea cu regularitate a unei activități fizice aduce schimbări pozitive în starea de sănătate a oricărei persoane. Astfel, cred cu tărie că integrarea sportului în protocolul de tratament al persoanelor diagnosticate cu cancer, bineînțeles cu acord medical și prin dezvoltarea unui plan personalizat care să susțină și să completeze tratamentul medicamentos, este o metodă care va aduce în viața pacientului doar beneficii”, a mai spus Emilia Cotul. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe