Newsflash
Știri

Procedură TAVI prin abord transaxilar, realizată de o echipă de la Spitalul Floreasca

de Florentina Ionescu - mar. 29 2023
Procedură TAVI prin abord transaxilar, realizată de o echipă de la Spitalul Floreasca

Recent a avut loc prima procedură de protezare valvulară transcateter (TAVI) prin abord transaxilar realizată de echipa condusă de prof. univ. dr. habil. Horațiu Moldovan.

Acesta este șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a UMF „Carol Davila”, de la Spitalul Clinic de Urgență București (Spitalul Floreasca). 

Procedura protezării valvei aortice transcateter – TAVI cunoaște o rapidă dezvoltare în ultimul deceniu. Este o procedură non-chirurgicală, microinvazivă, indicată pacienților cu stenoză aortică severă, cu vârsta peste 65 de ani, se arată pe pagina de Facebook Chirurgie cardiovasculară Floreasca

Chirurgie cardiovasculară Floreasca martie 2023

Accesul transfemural este abordul standard, care oferă rezultate optime și reproductibile, spun medicii de la această unitate. În situația în care, din cauza patologiei vasculare periferice, vasele femurale și iliace nu permit accesul, valva aortică transcateter (TAVI) trebuie introdusă pe căi alternative. În prezent, accesul pe calea arterei axilare reprezintă o a doua opțiune.

„Echipa noastră a realizat, în premieră națională, în cursul săptămânii trecute, primul implant TAVI prin abord transaxilar stâng. Felicitări și mulțumiri echipei de la Spitalul Clinic de Urgență București: prof. univ. dr. habil. Horațiu Moldovan, dr. Lucian Câlmâc, dr. Cristian Voica, dr. Andreea Costache, dr. Mihai Cacoveanu, dr. Bogdan Popescu, dr. Cezar Sandu și as. Mihaela Geană, de la Institutul «C.C. Iliescu»”, se mai arată pe aceeași rețea socială.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe