Newsflash
Internaționale

Primul deces provocat în Asia de variola maimuţei

de Dorina Novac - aug. 1 2022
Primul deces provocat în Asia de variola maimuţei

India a confirmat primul său deces provocat de variola maimuţei, cel al unui tânăr bărbat din statul Kerala din sudul ţării, care este considerat cea de-a patra victimă cunoscută în cadrul actualului val al epidemiei cauzate de această boală.

Săptămâna trecută, Spania a raportat două decese asociate variolei maimuţei, iar Brazilia a anunţat prima sa victimă, scrie Agerpres.

variola maimutei

Decesul raportat în India este totodată primul înregistrat în Asia. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat această epidemie drept o urgenţă sanitară globală, pe 23 iulie.

Citește și: Variola maimuţei, urgenţă sanitară globală

Bărbatul indian, în vârstă de 22 de ani, a murit sâmbăta trecută, a declarat ministrul finanţelor din statul Kerala în faţa reporterilor, adăugând că guvernul local a plasat în izolare 21 de persoane care au intrat în contact cu victima.

„Victima a ajuns în Kerala pe 21 iulie, dar a mers la spital abia pe 26 iulie, când prezenta deja o stare de oboseală şi febră”, a dezvăluit ministrul K. Rajan, adăugând că nu există motive de panică, întrucât niciunul dintre contacţii principali nu prezintă simptome.

Ministrul Sănătăţii din Kerala, Veena George, a declarat duminică în faţa jurnaliştilor că familia victimei le-a dezvăluit autorităţilor în ziua precedentă că tânărul fusese testat pozitiv în Emiratele Arabe Unite înainte de a se reveni în India.

Ministerul Federal al Sănătăţii din India nu a făcut declaraţii despre acest deces, însă a precizat că Guvernul de la New Delhi a înfiinţat un grup de lucru format din reprezentanţi cu rang înalt din sectorul medical pentru a monitoriza cazurile de variola maimuţei din ţară.

Presa indiană a raportat până acum cel puţin cinci cazuri.

OMS a anunţat la sfârşitul lunii iulie că 78 de ţări au raportat în total peste 18.000 de cazuri de variola maimuţei, majoritatea fiind depistate în Europa.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe