Newsflash
Știri

Primul Centru Integrat de Transplant din România și din Sud-Estul Europei a trecut de prima fază

de Dorina Novac - feb. 10 2021
Primul Centru Integrat de Transplant din România și din Sud-Estul Europei a trecut de prima fază

Primul Centru Integrat de Transplant din România şi din Sud-Estul Europei, care va fi construit la Cluj, a trecut de prima fază – anteproiectul.

Astfel, a fost definitivată tema de proiectare, fiind înaintate Consiliului Județean rezolvările arhitecturale propuse precum compartimentarea interioară, planurile nivelurilor, cotele generale ale construcției, informează Consiliul Județean (CJ) Cluj.

Centru Intergrat de transplant

„Avansăm într-un ritm alert cu această investiție ce va poziționa definitiv pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa. Chiar în cursul zilei de astăzi vom depune la Primăria Cluj-Napoca avizul de oportunitate necesar intocmirii PUZ-ului”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Conform anteproiectului, configurația spitalului este una integrată și relaționată funcțional cu serviciile medicale din zonă, având în vedere amplasarea strategică a acestuia.

„Astfel, cele patru niveluri subterane reprezintă « «zonele fierbinți» ale spitalului, acestea urmând a fi dotate cu cele mai avansate facilități de diagnostic și tratament. Tot aici vor fi amplasate zonele de parcaj și cele de aprovizionare logistică și medicală. Parterul este dedicat zonelor publice, ambulatoriului, administrației și unităților de cercetare”, transmit reprezentanții CJ Cluj.

În ceea ce privește cele cinci etaje supraterane, acestea vor fi dedicate secțiilor de internare și de recuperare. Spitalul va dispune inclusiv de un heliport situat pe terasa imobilului.

Potrivit sursei citate, primul centru de transplant multiorgan din România va avea 277 de paturi, din care 88 pentru transplant renal, 72 pentru transplantul de plămân, respectiv câte 36 de paturi pentru transplantul de cord și cel hepatic.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe