Newsflash
ACTUALITATE Știri

Primul „Centru Comunitate Terapeutică”, inaugurat la Târgu Mureş

de Magdalena Tănăsescu - ian. 30 2024
Primul „Centru Comunitate Terapeutică”, inaugurat la Târgu Mureş

Asociaţia Social MED a inaugurat, la Târgu Mureş, primul Centru Comunitate Terapeutică din România, autorizat să furnizeze servicii pentru tratarea adicţiilor, prin abordarea multidisciplinară a dependenţelor.

Potrivit reprezentanților Social MED, centrul rezidențial are ca obiectiv tratarea adicțiilor și a comorbidităților acestora.

 

„Scopul activității noastre este tratarea multidiscipliară a dependențelor, în limitele standardelor internaționale existente. Va exista întotdeauna o abordare dinamică, individualizată, cu un maxim de interes pentru confidențialitatea întregului proces terapeutic”, se arată într-un comunicat al asociației.

 

Centrul deține 3 divizii importante, care împreună oferă suportul medical necesar rezidenților. Este vorba de servicii de dezalcoolizare, servicii de detoxificare (detox) și servicii pentru tratarea tuturor tipurilor de dependențe care nu implica abuzul de substante psihogene, cum ar fi jocurile patologice de noroc (ludomania), dependența de nicotină, dependența de internet sau social media, dependența de sex și altele.

„Un element central al conceptului nostru de reabilitare este dezvoltarea unui sentiment de auto-eficiență, menit să stimuleze autoresponsabilizarea, integrarea profesională și socială. Pentru a materializa dezideratul, o echipă multidisciplinară este dedicată atingerii acestui obiectiv, adaptându-se proactiv nevoilor specifice ale fiecărui beneficiar”, se mai spune în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe