Newsflash
Imagine campanie proprie
Internaționale

Primul caz de variola maimuţei, detectat în Japonia

de Dorina Novac - iul. 26 2022
Primul caz de variola maimuţei, detectat în Japonia

Un prim caz de variola maimuţei a fost detectat luni în Japonia la un bărbat în vârstă de 30 de ani care a călătorit în străinătate, mai ales în Europa.

variola maimutei

„Este primul caz de variola maimuţei din Japonia”, a precizat guvernatorul capitalei Tokyo, Yuriko Koike, scrie Agerpres.

Bărbatul a fost internat într-un spital din Tokyo, a adăugat ea, fără a oferi alte detalii.

Citește și: Variola maimuţei, tot mai multe cazuri

Cazul a fost raportat la câteva ore după ce guvernul japonez a convocat o reuniune a grupului de lucru pentru a strânge informaţii despre boală şi pentru a se pregăti să testeze şi să primească pacienţi în spitale.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a decis sâmbătă să declanşeze cel mai înalt nivel de alertă în încercarea de a stopa epidemia de variola maimuţei în întreaga lume.

Un studiu publicat joi în revista ştiinţifică New England Journal of Medicine a confirmat că în 95% din cazurile recente, boala a fost transmisă prin contact sexual, iar 98% dintre persoanele infectate erau bărbaţi homosexuali sau bisexuali. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe