Newsflash
Imagine campanie proprie
Știri

Primii pași pentru demararea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

de Florentina Ionescu - dec. 8 2020
Primii pași pentru demararea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

Ministerul Sănătății oferă noi detalii despre pregătirile pentru demararea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a participat astăzi la o  videoconferință pe care conducerea Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID -19 a susținut-o cu reprezentanții direcțiilor de sănătate pentru verificarea stadiului și a modului de organizare a centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, se arată într-un comunicat remis redacției.

nelu tataru intalnire autoritati vaccinare impotriva COVID (1)

„Astăzi începem un lung șir de întâlniri virtuale pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 care va fi coordonată de către Comitetul Național. Așteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unitățile de vaccinare, cât și cele din alte spații identificate. Trebuie să colaborați la nivel local cu reprezentanții prefecturilor și cei ai comitetele județene de urgență care vă vor acorda tot sprijinul”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

În total, vor fi înființate aproximativ 900 de centre de vaccinare

Până în acest moment au fost identificate 302 centre de vaccinare în unități sanitare pentru demararea imunizării personalului medical și 597 centre, în alte spații, în afara unităților sanitare pentru etapele de vaccinare II și III, conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.

nelu tataru intalnire autoritati vaccinare impotriva COVID (2)

În total urmează a fi înființate, conform datelor actuale, circa 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel național, spun reprezentanții din Ministerul Sănătății.

Direcțiile de sănătate publică au termen ca, până mâine, 9 decembrie 2020, să transmită informațiile finale privind identificarea spțaiilor în care vor fi înființate centrele de vaccinare, dar și privind resursa umană care va fi implicată în constituirea echipelor de vaccinare.

nelu tataru intalnire autoritati vaccinare impotriva COVID (3)

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Mai multe detalii vor fi prezentate și pe site-ul www.vaccinare-covid.gov.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe