Newsflash
Imagine campanie proprie
Internaționale

Primele persoane vaccinate împotriva variolei maimuţei în Franţa

de Dorina Novac - mai 30 2022
Primele persoane vaccinate împotriva variolei maimuţei în Franţa

Două persoane care au fost expuse la virusul variolei maimuţei au fost vaccinate în Franţa, au anunțat autorităţi sanitare de la Paris.

Cele două persoane au fost vaccinate vineri la un spital din Paris cu vaccinul împotriva variolei Imvanex după ce anterior autorităţile sanitare franceze au recomandat vaccinarea în cazul persoanelor care au intrat în contact cu virusul, scrie Agerpres.

variola maimutei

Potrivit Agenţiei Europene pentru Medicamente, Imvanex este un vaccin folosit pentru a proteja împotriva variolei la adulţi.

Citește și: Variola maimuţei: Portugalia intenționează să-și vaccineze lucrătorii sanitari

Vaccinul a fost administrat în contextul unei creşteri a numărului de cazuri de variola maimuţei. Virusul provoacă de obicei simptome uşoare cum ar fi erupţii cutanate, febră şi pustule, care pot deveni însă şi severe.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că virusul este prezent în 20 de ţări, iar numărul cazurilor ar putea creşte.

Ministrul francez al Sănătăţii, Brigitte Bourguignon, a spus în această săptămână că au fost confirmate şapte cazuri de infectare cu virusul variolei maimuţei în Franţa şi că situaţia este sub control.

În Marea Britanie, unde au fost identificate mult mai multe cazuri, peste 1.000 de persoane au fost vaccinate după ce au venit în contact cu virusul. Regatul Unit a cumpărat peste 20.000 de doze de Imvanex.

În Germania nu au fost încă raportate vaccinări, deşi autorităţile sanitare au comandat până la 40.000 de doze.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe