Newsflash
Știri

Studiu: Vaccinul împotriva variolei maimuţei oferă o protecţie de 78%

de Dorina Novac - nov. 23 2022
Studiu: Vaccinul împotriva variolei maimuţei oferă o protecţie de 78%

O singură doză de vaccin împotriva variolei maimuței oferă o protecție de 78% împotriva virusului, potrivit unor date din Anglia publicate marți.

Oficialii britanici din domeniul sănătății au spus că datele reprezintă cea mai puternică dovadă de până acum despre eficacitatea serului.

variola maimutei

Numărul cazurilor de variola maimuţei a rămas relativ mic, dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) continuă să clasifice boala drept o urgenţă de sănătate globală, care reprezintă cel mai înalt nivel de alertă, scrie Reuters.

Citește și: OMS: variola maimuţei rămâne o urgenţă de sănătate publică

Noua analiză a evaluat datele vaccinului produs de compania Bavarian Nordic din Anglia, în perioada 4 iulie – 3 noiambrie, a anunțat Agenţia britanică pentru securitate sanitară (UKHSA).

O singură doză oferă o protecție de 78% la 14 zile după administrare, în timp ce a doua doză este estimată să ofere o protecție și mai mare și de durată, a adăugat UKHSA.

Potrivit sursei citate, până în prezent au fost livrate peste 55.000 de doze de vaccin.

Variola maimuței, o boală virală relativ ușoară, care este endemică în mai multe țări din vestul și centrul Africii, s-a răspândit în întreaga lume la începutul acestui an.

De atunci, au existat peste 80.000 de cazuri în întreaga lume, conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe