Newsflash
ACTUALITATE Știri

Premieră: procedură de inserție percutanată de MITRACLIP, la Spitalul Clinic de Urgență București

de Florentina Ionescu - oct. 2 2023
Premieră: procedură de inserție percutanată de MITRACLIP, la Spitalul Clinic de Urgență București

Săptămâna trecută, la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a UMF Carol Davila de la SCUB, a fost efectuată în premieră în sistemul public de sănătate din România o procedură de inserție percutanată de MITRACLIP.

Este vorba despre o procedură intervențională percutanată de rezolvare a insuficienței mitrale și aceasta face parte din categoria procedurilor „cardiostructurale", care se bucură în ultima perioadă de tot mai mult interes din partea specialiștilor în domeniu, se arată pe o rețea socială.

Procedura se adresează pacienților cu insuficiență mitrală severă neeligibili pentru o operație chirurgicală.

Echipa care a realizat acest implant, coordonată de prof. dr. habil. Horațiu Moldovan (foto sus), Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a UMF Carol Davila de la Spitalul Clinic de Urgență București (SCUB), a fost alcătuită din: dr. Bogdan Dragoescu - cardiolog intervenționist, dr. Cristian Voica - chirurg cardiovascular, dr. Valeria Stati - medic rezident chirurgie cardiovasculară.

De pregătirea pacienților și monitorizarea echocardiografică transesofagiană peroperatorie s-a ocupat dr. Claudia Nica – cardiolog, iar la ATI - dr. Alexandru Conduraru. De asemenea, în realizarea intervenției, echipa a beneficiat de colaborarea profesorului Matjas Bunc - cardiolog intervenționist și dr. Moska Bervar – echografist, de la UKC Ljubliana. 

Pacientul, un bărbat de 76 de ani cu insuficiență mitrală severă, are o evoluție favorabilă. Această nouă premieră pentru echipa SCUB coincide în mod fericit cu sărbătorirea, în â 29 septembrie, a Zilei Mondiale a Inimii. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/ccvscub (Chirurgie cardiovasculară Floreasca)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe