Newsflash
Știri

PneumoControl, aplicație pentru pacienții cu sechele după COVID

de Florentina Ionescu - dec. 8 2021
PneumoControl, aplicație pentru pacienții cu sechele după COVID

Specialiștii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara au dezvoltat o aplicație care vine în ajutorul pacienților care au avut COVID-19.

Mai mulți specialiști de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara au dezvoltat aplicația PneumoControl, care poate fi descărcată de pe orice dispozitiv mobil și vine în ajutorul pacienților post COVID-19 cu sechele respiratorii. 

pneumocontrol pacienti covid cu sechele

În aplicație există diapozitive și pași de urmat funcție de gradul de afectare, care se stabilește după ce utilizatorul răspunde la anumite întrebări. Deopotrivă planul se aplică și pacienților cu astm bronșic sau BPOC. 

„În funcție de diagnosticul pacientului și încadrarea diagnosticului într-o anumită clasă de risc, unul dintre cele 3 formulare, Astm, BPOC sau grad de afectare post-COVID-19, vor fi prezentate pentru autocompletare de către pacient. Formularele conțin întrebări simple și pot fi completate în maxim două minute. Valorile medicale sunt prelucrate și un scor grafic va indica clasificarea pacientului conform standardelor medicale. Aplicația mobilă permite identificarea pacientului prin intermediul unui cont utilizator. Aplicația va salva un istoric al conectărilor efectuate, numărul de formularele completate și evoluția statistică a scorului”, se arată pe play.google.com.

Mai multe detalii în filmulețul de mai jos. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe