Newsflash
Internaționale

Peste 35 de tineri din SUA au murit din cauza unui sindrom asociat COVID

de Dorina Novac - aug. 27 2021
Peste 35 de tineri din SUA au murit din cauza unui sindrom asociat COVID

Potrivit unui studiu din Statele Unite ale Americii, au fost înregistrate 4.404 cazuri și 37 de decese la persoane tinere din cauza sindromului inflamator multisistemic pediatric asociat COVID-19.

Sindromul inflamator multisistemic pediatric asociat COVID-19 (PIMS) este o afecțiune rară, dar gravă care afectează copiii și adolescenții care s-au infectat cu SARS-CoV-2.

sindrom asociat COVID

„Din luna mai 2020, au fost diagnosticate 4.404 cazuri de PIMS la persoane cu vârste cuprinse între 0 și 20 de ani, iar 37 au murit”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Ro Vaccinare

Potrivit sursei citate, Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor din Statele Unite (CDC) monitorizează atent cazurile de PIMS pentru o mai bună înțelegere a simptomelor acestei afecțiuni.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe