Newsflash
Știri

Peste 2.000 de consultații gratuite oferite pe litoral de către medici voluntari

de Dorina Novac - aug. 23 2021
Peste 2.000 de consultații gratuite oferite pe litoral de către medici voluntari

Peste 2.000 de consultaţii gratuite, în domeniile dermatologiei şi endocrinologiei, au fost realizate de către 24 de medici voluntari, în perioada 16-20 august.

Consultațiile medicale au fost realizate în cadrul primei ediţii a campaniei de prevenție „Asumă-ţi să fii sănătos!” - Litoral 2021 a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București.

consultatii gratuite

„300 de ore de consult medical realizate de cei 24 de medici rezidenți și specialiști angrenați în amplul program de voluntariat derulat la Malul Mării Negre, în perioada 16-20 august 2021. Peste 2.000 de consultații medicale, în regim gratuit, în domeniile dermatologiei și endocrinologiei. Screening melanom, screening sindrom metabolic și screening osteoporoză”, au transmis, într-un comunicat, reprezentanții UMF „Carol Davila”.

Potrivit sursei citate, în intervalele orare 09:00 – 12:00 și 15:00 – 18:00, toți cei care au dorit să beneficieze de un consult medical gratuit i-au putut întâlni pe medicii voluntari aflați în puncte special amenajate pe plajă – corturi generoase puse la dispoziție de către Ministerul Apărării Naționale – în stațiunile: Costinești, Neptun, Saturn, Mangalia și Vama Veche.

Numărul total al consultațiilor medicale înregistrate în cadrul campaniei de prevenție „Asumă-ți să fii sănătos!”-Litoral 2021- este 2.066, dintre care 913 sunt consultații de dermatologie pentru screening melanom.

În specialitatea endocrinologie s-au realizat 709 consultații pentru screening sindrom metabolic și 444 pentru screening osteoporoză.

„Rezultatele acestei prime etape a campaniei noastre de prevenție derulată în premieră pe litoralul românesc reliefează, înainte de toate, dorința foarte mare și justificată a oamenilor de a preîntâmpina apariția unor posibile afecțiuni ceea ce ne încurajează și responsabilizează în a da continuitate proiectului - Asumă-ți să fii sănătos!- și cred că este imperios necesar ca împreună cu partenerii noștri extraordinari să reedităm și anul viitor această campanie la Malul Mării Negre”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rector al UMF „Carol Davila” din București.

Campania a fost realizată în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie (SRD) și Societatea Română de Endocrinologie (SRE) cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale și al Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe