Newsflash
Știri

Patru unități de terapie intensivă mobilă, recepționate de DSU

de Dorina Novac - iun. 19 2020
Patru unități de terapie intensivă mobilă, recepționate de DSU

Patru unități mobile de terapie intensivă, achiziționate cu sprijinul societății civile și a mediului de afaceri, au ajuns în dotarea rezervei naționale de protecție civilă.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat că a avut loc activitatea de recepție a 4 unități de terapie intensivă mobilă care au ajuns în dotarea rezervei naționale de protecție civilă.

Unitati de terapie viata medicala
Sursă imagine: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă/ Facebook

 

„O etapă importantă în creșterea rezilienței sistemului național de urgență s-a finalizat astăzi (joi, 18 iunie - n. red.) prin ajungerea în dotarea rezervei naționale de protecție civilă a patru unități mobile de terapie intensivă achiziționate cu sprijinul societății civile și a mediului de afaceri”, informează DSU.

Potrivit sursei citate, fiecare din aceste unități mobile poate fi deplasată oriunde în țară, crescând astfel capacitatea de terapie intensivă acolo unde va fi cea mai mare nevoie, fie că este vorba de un spital fizic sau mobil (de tipul spitalelor de campanie ROL) și oferind îngrijire la cele mai înalte standarde pacienților în stare critică.

Fiecare din unitățile mobile de terapie intensivă sunt dotate cu 12 paturi având, alături de gaze medicale, toate echipamentele necesare unei astfel de secții, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate.


Galerie imagini (6)

„În cadrul evenimentului au fost prezenți și reprezentanții societății civile și fundațiilor care și-au canalizat forțele și implicit resursele pentru a veni în sprijinul salvării cetățenilor în situații de urgență”, precizează sursa citată.

De asemenea, la eveniment au participat președintele României, Klaus Iohannis, premierul României, Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr.Raed Arafat și Inspectorul general al IGSU, general de brigadă Dan Paul Iamandi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe