Newsflash
Știri

Patru spitale din București au procedurile medicale digitalizate

de Dorina Novac - mar. 10 2023
Patru spitale din București au procedurile medicale digitalizate

Nicușor Dan a vizitat Spitalul de Boli Cronice „Sf. Luca”, una din cele patru unități sanitare administrate de ASSMB unde a fost finalizată digitalizarea procedurilor intraspitalicești.

primarul capitalei

„Am asistat împreună cu viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, la o demonstrație a modului în care funcționează procesul de digitalizare a procedurilor medicale la Spitalul de Boli Cronice «Sf. Luca», unul din spitalele administrate de Primăria Capitalei. Până în prezent acest sistem s-a implementat în 4 din cele 19 unități medicale, iar suma alocată, prin ASSMB, a fost de 1,5 milioane de euro.Vom investi alte 2 milioane de euro anul acesta pentru extinderea programului la alte 6 unități medicale”, a scris, într-o postare pe Facebook, primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Spitalele unde s-a finalizat digitalizarea procedurilor intraspitalicești sunt: „Sf. Luca”, Colțea, „Prof. Dr. Alexandru Obregia” și Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” .

Citește și: Ghid de bune practici privind pregătirea, păstrarea și servirea hranei în spitale

În aceste unități medicale a fost implementat un sistem care asigură identificarea și traseul medical al pacientului internat, precum și gestionarea eficientă a resurselor medicale.

„Pacienții vor purta brățări de identificare cu datele personale codificate, iar medicii pot lua decizii de diagnostic și tratament folosind informații rapide și complete care includ rezultatele analizelor de laborator, precum și cele ale investigațiilor și manevrelor medicale. Datele sunt primite de medici în timp real, pe telefonul mobil, fiind accesibile oriunde și oricând într-un mod securizat”, a menționat Nicușor Dan.

Mai mult, aceștia pot configura în sistem generarea de alerte pentru pacienții aflați în stare critică, urmărind astfel mai ușor valorile pe care le consideră vitale în decizia terapeutică.

În urma implementării sistemului în aceste spitale, anual, mai mult de 100.000 de pacienți vor beneficia de servicii medicale mai sigure, bazate pe date primite și procesate în timp real.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe