Postul Medical Avansat tip I - PMA I este o structură mobilă ce permite triajul pacienților în cazul accidentelor cu victime multiple, dar şi primele măsuri salvatoare de viaţă.
Patru autospeciale de asigurare suport radio şi 25 de Posturi Medicale Avansate - Tip 1 au intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ele fiind achiziţionate prin proiectul VIZIUNE 2020.
Autospecialele Asigurare Suport Radio (AASRd) constituie sisteme integrate de comunicaţii şi tehnologia informaţiei dislocabile, care asigură acoperire radio pentru radiotelefoanele mobile/portabile din raioanele de dislocare şi/sau fluxuri de comunicaţii destinate conectării punctelor de comandă dislocate în teren pentru asigurarea comenzii şi controlului intervenţiilor operative, au informat reprezentanții IGSU, citați de Agerpres.
Autospeciala Asigurare Suport Radio asigură realizarea acoperirii radioelectronice, în gama VHF, pentru asigurarea comunicaţiilor radiotelefonice în zone greu accesibile, fără infrastructură de comunicaţii sau în care aceasta este grav afectată, asigurând executarea comenzii şi controlului forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei.
Postul Medical Avansat tip I - PMA I, este o structură mobilă ce permite triajul pacienţilor în cazul accidentelor cu victime multiple, dar şi primele măsuri salvatoare de viaţă.
Fiecare Post Medical Avansat dispune de un cort de tratament şi unul de triaj adecvate pentru a trata simultan un număr maxim de 10 victime. Echipamentele sunt transportate într-o rulotă, remorcă cu suprastructură, tractată de autospecialele destinate pentru astfel de misiuni.
Printre aceste echipamente se regăsesc sistemele de încălzire şi răcire a corturilor, precum şi sisteme de iluminat exterior şi interior. Toate echipamentele electrice se pot alimenta de la un generator de curent din completul Postului Medical Avansat Tip I, iar pentru manipularea echipamentelor grele este prevăzut un sistem hidraulic.
Postul Medical Avansat mai include şi medicamentele, materialele sanitare şi echipamentele necesare îngrijirii a 15 - 20 de pacienţi, dintre care cel puţin cinci aflaţi în stare critică, spre exemplu aspirator de secreţii, monitor pentru pacient, ventilator automat, butelie de oxigen, reductoare de presiune, distribuitoare de oxigen, rucsac medical cu echipamentele specifice, precum şi diferite materiale sanitare depozitate în cutiile din interiorul suprastructurii, au explicat reprezentanții IGSU.
Sursă foto: Facebook IGSU - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență România
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe