Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Opt milioane de britanici iau antidepresive

de Magdalena Tănăsescu - iun. 22 2023
Opt milioane de britanici iau antidepresive

Nu mai puțin de opt milioane de persoane din Marea Britanie iau antidepresive, iar peste un sfert dintre pacienți fac tratament de peste cinci ani.

Mai mult de opt milioane de persoane din Anglia iau medicamente antidepresive, care sunt pescrise pentru anxietate, depresie, tulburare compulsiv-obsesivă și alte afecțiuni, iar numărul a crescut cu un milion de persoane în ultimii cinci ani, anunță BBC, citat de Mediafax. Peste un sfert dintre pacienți fac tratament de peste cinci ani, în ciuda faptului că există dovezi limitate cu privire la beneficiile administrării medicamentelor pe o perioadă atât de lungă. Noile cifre privind utilizarea antidepresivelor pe termen lung, respectiv perioada 2018-2022, au fost furnizate pentru BBC de către Serviciul Național de Sănătate din Anglia (NHS). 

Antidepresivele moderne au apărut la sfârșitul anilor 1980 și s-a considerat că sunt mult mai eficiente și mai puțin periculoase pentru sănătate în comparație cu medicamentele anterioare, dintre care unele aveau efecte secundare grave. 

Conform unui cercetări recente, realizată de Universitatea din Oxford, antidepresivele ajută unele persoane, cel puțin pe termen scurt. Dar, în medie, beneficiile lor sunt relativ reduse, iar unii pacienți nu răspund la tratament. 

De asemenea, există unele dovezi conform cărora utilizarea pe termen lung a antidepresivelor ar putea fi legată de anumite riscuri pentru sănătate, cum ar fi problemele cardiace sau diabetul. 

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe