Newsflash
OPINII

Împreună online la Conferinţa „Medicina 9Generaţie”

de Prof. dr. Cătălina POIANĂ - iun. 12 2020
Împreună online la Conferinţa „Medicina 9Generaţie”

Participarea medicilor din București este gratuită, în urma înscrierii pe secţiunea aferentă evenimentului de pe site-ul conferintaonline2020.cmb.ro.

Medicina, spre deosebire de alte profesii, le solicită membrilor breslei o pregătire continuă, o permanentă învăţare, nu doar din experienţa personală, ci și din studiile furnizate de experţi, validate de comunitatea știinţifică internaţională. Purtând pe umeri povara unor decizii care înseamnă diferenţa între viaţă și moarte, medicii fac an de an efortul de a ţine pasul cu noutăţile știinţifice, de a se informa pentru a le putea oferi pacienţilor cea mai bună îngrijire.

În acest an, medicii se află în prima linie a războiului cu pandemia. Iar situaţia epidemiologică a impus anularea manifestărilor știinţifice, în timp ce nevoia de informare a crescut, în contextul unor provocări noi, pe care omenirea, în ansamblul său, nu era pregătită să le gestioneze.

Extrem de solicitaţi în acest an, medicii ar fi trebuit să facă un efort suplimentar, să recupereze în anul viitor orele de pregătire medicală continuă pe care nu le puteau efectua în 2020. Pentru a le înlesni membrilor săi pregătirea profesională, în aceste momente dificile, Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) a hotărât să-și organizeze conferinţa anuală (ajunsă la a opta ediţie) în format exclusiv online, în perioada 25-27 iunie. Membrii Colegiului sunt invitaţi, astfel, în spaţiul virtual, pentru a îmbina flexibilitatea și inovaţia online-ului cu aspectele definitorii ale evenimentelor știinţifice în format clasic.

Este cunoscut faptul că publicul așteaptă mereu noua generaţie, fie că este vorba despre o marcă de automobil, de telefon sau de televizor. Performanţele sunt tot mai mari, dar și așteptările cresc cu fiecare nouă generaţie. Crizele nu fac decât să accelereze adoptarea unor noi modele, iar criza pandemică prin care trece acum omenirea va impune un ritm și mai alert al schimbării. De aceea, tematica generală a conferinţei este „Medicina 9Generaţie”, iar panelurile vor aborda atât subiecte precum dezvoltarea comunicării medic-pacient în strânsă legătură cu digitalizarea în Sănătate, rolul medicului în societate, cancerul de pancreas, actualităţi în Cardiologie și Neurologie, precum și subiecte de legislaţie și jurisdicţie.

Vor fi dezbătute și teme de mare actualitate, cum ar fi: COVID-19 – abordarea Infecţionistului și a Epidemiologului; provocări în Pediatrie, în Oncologie, în bolile mediate imun, în Diabet, Obezitate și Endocrinologie în contextul COVID-19; provocările și oportunităţile pentru Medicina Familiei după starea de urgenţă. Nu în ultimul rând, CMMB le propune celor peste 13.000 de membri o discuţie online despre viitorul breslei și al profesiei medicale.

Participarea medicilor din București este gratuită, în urma înscrierii pe secţiunea aferentă evenimentului de pe site-ul conferintaonline2020.cmb.ro.

Medicii care vor participa la conferinţa creditată cu 18 puncte EMC vor avea acces la: sesiuni știinţifice pe specialităţi clinice și chirurgicale; sesiuni de informare; conţinut video LIVE; sesiuni video înregistrate; sesiuni de Q&A.

De asemenea, vor avea acces la toate lucrările prezentate în cadrul conferinţei, într-o secţiune special dedicată, precum și posibilitatea realizării unei agende proprii din programul știinţific și configurarea de alerte. Termenul limită pentru înscriere este 21 iunie 2020. Informaţiile cu privire la accesul în cadrul manifestării vor fi transmise în 22 iunie, prin e-mail, pe adresa furnizată la momentul înscrierii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe