Newsflash
Internaționale

OMS: Variola maimuţei nu este o urgenţă sanitară mondială

de Dorina Novac - iun. 27 2022
OMS: Variola maimuţei nu este o urgenţă sanitară mondială

Directorul general al OMS a apreciat sâmbătă că focarul global de variola maimuţei este o ameninţare sanitară a cărei evoluţie este foarte îngrijorătoare, fără a atinge încă stadiul de urgenţă sanitară mondială.

Tedros Adhanom Ghebreyesus

„Pentru moment, evenimentul nu constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, care este cel mai înalt nivel de alertă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)”, a declarat directorul general al acestei agenţii ONU, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat difuzat în urma unei reuniuni la nivel de experţi pe această problemă.

Citește și: OMS: variola maimuţei, risc moderat pentru sănătatea publică globală

La nivel mondial, aproape 5.000 de cazuri de variola maimuţei au fost raportate în acest an, scrie Agerpres.

Dintre ele, 3.308 cazuri au fost înregistrate până miercuri în 40 de ţări din afara Africii, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC).

Boala se răspândeşte prin contact fizic apropiat. Deşi variola maimuţei poate fi mortală, ea este totuşi o boală tratabilă, însă produce la un moment dat o fază de erupţii cutanate care pot fi deranjante.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe