Newsflash
Internaționale

OMS: este „prematur” și „nerealist” să credem că pandemia de COVID-19 se va încheia curând

de Florentina Ionescu - mar. 2 2021
OMS: este „prematur” și „nerealist” să credem că pandemia de COVID-19 se va încheia curând

Ieri, experții Organizației Mondiale a Sănătății s-au reunit pentru a susține un briefing de presă, transmis live pe o rețea de socializare.

Un oficial din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat ieri că este „prematur” și „nerealist” să credem că pandemia de COVID-19 ar putea fi stopată până la sfârșitul acestui an. Însă acesta a mai spus că recenta descoperire a eficacității vaccinurilor împotriva COVID-19 ar putea cel puțin să reducă dramatic numărul spitalizărilor și numărul deceselor, scrie The Associated Press

dr michael ryan briefing OMS

Singurul lucru pe care se concentrează omenirea acum ar trebui să fie să mențină transmiterea COVID-19 la cote cât mai joase cu putință, a declarat dr. Michael Ryan, director al programului de urgențe din cadrul OMS.

„Dacă suntem deștepți, putem termina cu spitalizările și cu decesele și cu tragediile asociate cu această pandemie” până la sfârșitul anului, a spus dr. Michael Ryan în cadrul briefingului de presă de ieri.

El a adăugat că OMS a primit asigurări de pe urma datelor recente cum că multe dintre vaccinurile aprobate par să ajute la reducerea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

„Dacă vaccinurile încep să aibă un impact nu doar asupra deceselor și nu doar asupra spitalizărilor, dar avem un impact semnificativ asupra dinamicii transmiterii și riscului de transmitere, atunci eu cred că vom accelera [calea] spre controlul acestei pandemii”, a completat dr. Michael Ryan.

El a avertizat cu privire la complianța oamenilor, spunând că nimic nu este garantat într-o epidemie care evoluează:

„Chiar în acest moment virusul este foarte mult controlat”, a conchis oficialul OMS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe