Newsflash
Internaționale

Nou parteneriat pentru a reduce povara cancerelor feminine

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - nov. 4 2022
Nou parteneriat pentru a reduce povara cancerelor feminine

OMS și Centrul pentru Cancer MD Anderson de la Universitatea din Texas au anunţat încheierea unui parteneriat formal ce urmărește reducerea poverii globale a cancerelor la femei.

image-from-rawpixel-id-61936-jpegCele două instituţii au avut iniţiative de-a lungul anilor la nivel global pentru a combate cancerul de col uterin și cancerul de sân. În 2020, 2,3 milioane de femei au fost diagnosticate cu cancer de sân și 685.000 au murit din cauza acestei boli la nivel global. În același an au fost înregistrate 604.000 de cazuri noi de cancer de col uterin și 342.000 de decese prin această maladie.

Prin astfel de iniţiative, OMS a susţinut peste 70 de guverne, în special din ţările cu venituri mici sau medii, pentru a putea dezvolta sisteme pentru diagnosticarea precoce și tratamentul acestor boli.

Iniţiativa OMS pentru eliminarea cancerului de col uterin are ca obiectiv reducerea cu 40% a numărului de cazuri noi și prevenirea a 5 milioane de decese până în 2030, iar iniţiativa pentru cancer de sân își propune să reducă mortalitatea globală prin acest tip de cancer cu 2,5% până în 2040 și astfel să prevină 2,5 milioane de decese.

OMS are la nivel mondial peste 200 de parteneri pentru a putea atinge aceste obiective. Comparativ cu ţările dezvoltate, unde inovaţia în cancer este deja aplicată cu succes, în ţările cu venituri mici femeile nu beneficiază de măsuri esenţiale de îngrijire. Centrul pentru Cancer MD Anderson din Houston este un centru de top care are în prim-plan îngrijirea pacienţilor, cercetarea, educaţia și prevenţia.

Citiți și: Schimbările climatice au afectat sistemele de sănătate

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe