Newsflash
Știri

Nelu Tătaru, despre starea medicului de la Piatra Neamț: „Sunt critice cele trei zile”

de Dorina Novac - nov. 16 2020
Nelu Tătaru, despre starea medicului de la Piatra Neamț: „Sunt critice cele trei zile”

Starea de sănătate a medicului Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii de la Spitalul din Piatra Neamț, este stabilă, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Potrivit ministrului Sănătății, în urma evaluării făcute duminică dimineața la Spitalul Floreasca, acesta avea arsuri pe 70-75% din suprafața corpului, scrie Digi24.

medic in spital
Sursă imagine: Pixabay

„A ajuns ieri în jurul orei 12:00. S-a efectuat o procedură de dializă, s-a efectuat echilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Sunt critice cele trei zile. Este o procedură de protocol în arsuri. Așteptăm evaluări în fiecare zi, ținem legătura”, a spus ministrul, potrivit sursei citate.

Medicului Ioan Cătălin Denciu transferat duminică la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles are arsuri de gradul 2 și 3 pe 70-75% din suprafața corpului.

„El primele intervenții le-a suferit la Floreasca. S-a făcut și o nouă reevaluare. Dacă la Piatra Neamț evaluarea era de 40% arsuri de 1,2,3 și 4, la Floreasca evaluarea era de 70-75% arsuri de gradul 2 și 3”, a subliniat Nelu Tătaru.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe