Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Tratament controversat, retras de producător

Viața Medicală
Dr. Mihail CĂLIN joi, 25 octombrie 2012

Un studiu recent publicat în The New England Journal of Medicine, care a comparat la 1.697 de pacienţi cu şoc septic efectele faţă de placebo ale proteinei C umane recombinante activate (rhAPC) a determinat compania Ely Lilly să retragă drotrecoginul alfa activat (DrotAA) de pe piaţa mondială şi să înceteze producţia. Cercetarea, comentată pe site-ul Medscape, a constatat o mortalitate la 28 de zile de 26,4% în grupul rhAPC faţă de 24,2% în grupul placebo, iar la 90 de zile de 34,1%, respectiv 32,7%. Autorii au ajuns astfel la concluzia că tratamentul cu rhAPC nu reduce riscul de moarte la 28 sau 90 de zile de la instalarea şocului septic. Eficienţa şi siguranţa rhAPC la aceşti pacienţi fusese de multă vreme pusă la îndoială, ceea ce a determinat producătorul să realizeze acest nou studiu clinic de fază trei.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.