Newsflash

Orașul de piatră din Iordania

de Dr. Cristian COTIGĂ - aug. 4 2017
Orașul de piatră din Iordania
     În sud-vestul Iordaniei se află un sit arheologic numit Petra – orașul de piatră, care se întinde de-a lungul poalelor muntelui Hor, străbătând un lung defileu până pe latura estică a văii Arabah, cunoscută sub numele de Wadi Araba. Este o vale largă ce se întinde de la Marea Moartă până în Golful Araba. Orașul a fost descoperit în anul 1812 de exploratorul elvețian Johann Ludwig Bruckhardt, iar la 6 decembrie 1985 a fost declarat monument mondial UNESCO.
     Petra nu reprezenta numai o fortăreață naturală și sigură, fiind situat la intersecția drumurilor spre Gaza în vest, Bosra și Damasc în nord, spre Aqaba și Leuce Come peste Marea Roșie și spre Golful Persic peste deșert. Locuitori ai acestor meleaguri au fost nabataenii, vechi triburi arabe originare din Peninsula Arabică, care și-au săpat în stâncă locuințe și morminte.
     Atracția principală a orașului Petra este templul cu numele Trezoreria ce impresionează prin fațada săpată în totalitate în stânca, înaltă de 43 de metri. Este de fapt un mausoleu ce adăpostește morminte regale. Alte atracții sunt reprezentate de amfiteatru, numeroase morminte regale săpate în stâncă, locuințe, strada colonadelor etc. Orașul roz-roșu Petra este considerat a opta minune a lumii antice, fiind pe bună dreptate cea mai faimoasă și importantă atracție a Iordaniei.

 

 

Albumul cu clipe este rubrica membrilor și simpatizanților ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor. Cei interesați de această artă și de activitatea Clubului ne pot contacta la arfomed@viata-medicala.ro

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe