Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

La spitalul din Slobozia, pacienţii care vor să dea clasica şpagă medicilor sunt îndrumaţi către un ghişeu special, pentru donaţii, unde lasă plicurile. De la începutul anului, spune Digi 24, s-au strâns aproape 35.000 de euro. Jumătate din ei rămân medicului şi cealaltă jumătate spitalului. Desigur că sistemul nu e opţional pentru pacienţii care plătesc deja o contribuţie obligatorie la sănătate. Nu vă sună cumva cunoscut? Cu un proiect-pilot de creştere a veniturilor medicilor publicat de Ministerul Sănătăţii cu câteva luni în urmă. Dacă am fi ştiut că e de inspiraţie ialomiţeană… (M. V. A.)

 

Un studiu britanic publicat zilele acestea arată că deţinerea unei instituţii de presă de către o singură persoană sau familie dăunează independenţei editoriale. Chiar dacă e vorba de o cercetare care a luat în calcul 211 publicaţii şi staţii de televiziune din 32 de ţări europene (inclusiv România), ne îndoim că va face obiectul vreunei ştiri pe antene. (A. M.)

 

Repornită, cu justificată întârziere, şi menţionată într-o notă oficială de satisfacţie reţinută, producţia de vaccinuri la Institutul Cantacuzino a beneficiat, în acest an, şi de întârzierea epidemiei de gripă care este şi ea aşteptată, dar nedorită de nimeni. (M. G. C.)

 

Conducătorii Ministerului Sănătăţii au şi ghinion, trebuie să recunoaştem. Pe chirurgul Oprea de la Ploieşti l-a apucat chiar acum să spună adevărul. Stocurile de medicamente de la IOB chiar acum s-au găsit să se termine. Despre angajaţii SMURD care fac afaceri cu cioclii acum s-a întâmplat să se afle. Curentul la secţia de neurochirurgie din Cluj acum s-a găsit să cedeze. Sigur, e posibil ca Eugen Nicolăescu să vadă în toate astea o conspiraţie mediatică împotriva sa. Noi credem că e vorba doar de ghinion. Se rezolvă cu o consultaţie la o vrăjitoare. (M. V. A.)

 

Cu mai puţin de o lună înaintea Crăciunului, cercetătorii de la Newcastle University anunţă descoperirea unei gene care modulează consumul de alcool. Dacă pentru unii aceasta poate echivala cu impactul produs de evidenţierea bosonului Higgs, pentru alţii se va constitui într-o pacoste de care nu ai cum să mai scapi. (M. G. C.)

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.