Newsflash

Încetarea contractelor de management pentru neplata furnizorilor

de Alexandru NEAGU - iul. 11 2013
Încetarea contractelor de management pentru neplata furnizorilor
Încetarea contractelor de management pentru neplata furnizorilor. Semnalăm publicarea, în Monitorul Oficial nr. 331 din 6 iunie 2013, a Ordonanţei de urgenţă nr. 55 din 4 iunie 2013 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea unor acte normative, dispoziţii prin care au fost aduse modificări inclusiv articolului 183^3 alineatul (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul că în cazul existenţei, pe o perioadă de trei luni consecutiv, a plăţilor restante a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, conform prevederilor contractuale sau legale, contractul de management şi, respectiv, contractul de administrare a spitalelor încetează.
Până acum, reglementarea prevedea situaţia existenţei plăţilor restante, a căror vechime este mai mare de doi ani, în condiţiile în care se constată nerespectarea achitării obligaţiilor către furnizori prin încălcarea legislaţiei în vigoare privind înregistrarea cronologică şi sistematică în contabilitatea instituţiei a acestor datorii, corelată cu respectarea termenelor contractuale.
Credem că mulţi din cititorii noştri ar fi interesaţi în ce măsură autorităţile în drept au şi pus sau vor pune în aplicare noile norme.
Completarea normelor privind achiziţiile publice centralizate. Prin Legea nr. 184 din 25 iunie 2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 71/2012 privind desemnarea Ministerului Sănătăţii ca unitate de achiziţii publice centralizată, publicată în Monitorul Oficial nr. 379 din 26 iunie 2013 au fost completate dispoziţiile din domeniu, în sensul că normele aferente se aplică achiziţiilor a căror sursă de finanţare este asigurată într-o proporţie de minimum 10% din fondurile Ministerului Sănătăţii.
Certificat de membru CMDR. Prin Decizia Colegiului Medicilor Dentişti din România nr. 16 din 2 martie 2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 381 din 27 iunie 2013, au fost emise noi norme privind eliberarea Certificatului de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România.
Certificatul de membru se acordă medicilor dentişti care, făcând cerere expresă în acest sens, îndeplinesc următoarele condiţii: • deţin un titlu oficial de calificare în medicină dentară, în sensul art. 470 alin. (2) din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare • nu se găsesc în vreunul dintre cazurile de nedemnitate sau incompatibilitate prevăzute de lege • sunt apţi din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei de medic dentist • nu au întrerupt exercitarea profesiei pe o perioadă mai mare de cinci ani sau au obţinut diploma de licenţă în ultimii cinci ani • au achitat taxa de înscriere în Colegiul Medicilor Dentişti din România în cuantumul prevăzut de Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Dentişti din România.
În cazul în care un medic dentist îşi întrerupe activitatea profesională sau se află într-o situaţie de incompatibilitate pe o perioadă mai mare de cinci ani, eliberarea certificatului de membru în vederea reluării activităţii de medicină dentară se va efectua numai după atestarea competenţei profesionale conform legii.
Certificatul de membru se emite de colegiile teritoriale prin completarea tipizatelor transmise de Colegiul Medicilor Dentişti din România şi se semnează de preşedintele colegiului teritorial după obţinerea numărului de înregistrare a medicului dentist solicitant în Registrul unic naţional al medicilor dentişti.
   Anual, colegiile teritoriale vizează, pentru medicii dentişti înregistraţi, certificatul de membru, prin aplicarea de ştampilă sau vignetă autocolantă inseriată pe anexa la certificatul de membru, în baza prezentării copiei contractului de asigurare de răspundere civilă profesională, respectiv la cinci ani, în baza prezentării copiilor diplomelor care atestă efectuarea orelor de educaţie medicală continuă în cuantumul şi în perioada prevăzute. Taxa de eliberare a certificatului de membru este de 150 de lei, din care 50 de lei se vor vira Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe