Newsflash
Știri

MS investește peste 600 de milioane de lei în infrastructura medicală din Bihor

de L. Budin - ian. 29 2024
MS investește peste 600 de milioane de lei în infrastructura medicală din Bihor

Investițiilor li se adaugă 33 milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, pentru achiziţionarea de echipamente medicale.

Ministerul Sănătăţii anunţă investiţii de peste 600 milioane lei în infrastructura medicală din judeţul Bihor, cea mai mare parte a sumei provenind din PNRR.

Ministerul arată că 540 milioane de lei sunt alocaţi din PNRR pentru construirea şi dotarea unui corp nou de clădire destinat secţiilor de boli infecţioase şi pneumologie în Oradea. De asemenea, tot prin PNRR se finanţează o investiţie de 32 de milioane lei pentru reabilitarea şi dotarea a 103 cabinete de medicină de familie.

Spitalul de Psihiatrie din Ştei va fi extins şi modernizat în urma unei investiţii de 18 milioane de lei, iar Spitalul Orăşenesc Aleşd va intra într-un proces de reabilitare şi modernizare care va costa 4 milioane lei, arată reprezentanții ministerului pe Facebook.

Alte 22 milioane lei din PNRR sunt alocate pentru extinderea şi dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală şi amenajarea unui Centru Regional de formare pentru personalul medical, iar 6 milioane lei - pentru digitalizarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor şi a Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Ministerul Sănătății România

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe