Newsflash
ACTUALITATE Știri

MS: contractul de finanțare pentru Spitalul „Obregia” ar putea fi reziliat

de L. Budin - aug. 25 2023
MS: contractul de finanțare pentru Spitalul „Obregia” ar putea fi reziliat

Reprezentanți ai Ministerului Sănătății au efectuat un control inopinat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” din Capitală, pentru a verifica posibile fapte de corupție cu fonduri din PNRR.

Discutăm despre un proiect în valoare de 5,7 milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii medicale ambulatorie în Spitalul Clinic de Psihiatrie «Alexandru Obregia», spital aflat în subordinea Primăriei Capitalei. Proiectul a fost aprobat pentru finanțare integrală din PNRR în 2 februarie, iar contractul de finanțare a fost semnat la scurt timp după”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, în care este citată o declarație a dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat. 

El și-a exprimat îngrijorarea că, deși au trecut aproape 6 luni de la semnarea contractului, această unitate sanitară nu a demarat efectiv procedurile de implementare, fapt care va duce nemijlocit la întârzieri în PNRR și va afecta, global, întregul program.

Atunci când sunt sesizate încălcări sau vor exista suspiciuni cu privire la posibile fapte de corupție, vă asigur că vom interveni rapid și nu vom accepta ca cineva, indiferent cine este, să pună în pericol acest Program. PNRR este ultimul tren pentru schimbarea înfățișării sistemului de sănătate din România!”, a precizat secretarul de stat. 

Ministerul Sănătății, în calitate de finanțator și de coordonator național PNRR pentru componenta Sănătate monitorizează fiecare procedură de achiziție publică realizată cu bani europeni nerambursabili, se mai arată. 

Oameni buni! Dacă nu utilizăm corect, transparent și în beneficiul pacienților acești bani (sume istorice pentru România) pentru a dezvolta spitalele, pentru a crește siguranța pacienților și a actului medical, nu mai avem nicio altă șansă! În concluzie, pe aceeași lungime de undă cu ministrul Sănătății, în calitate de Secretar de Stat responsabil de coordonarea la nivel național a PNRR din Sănătate, spun ferm: TOLERANȚĂ ZERO pentru cei care risipesc chiar și un euro din acest program! Aviz amatorilor!”, a subliniat Alexandru Rogobete.

În urma rezultatului corpului de control, daca va fi cazul, „cu siguranță vom rezilia contractul de finanțare”, a mai arătat secretarul de stat. 

Acest lucru se va întâmpla în cazul tuturor beneficiarilor unde identificăm nereguli grave și fapte de corupție!”, a avertizat oficialul.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe