Newsflash
Internaționale

Moderna anunță că doza booster a vaccinului său sporeşte protecţia împotriva Omicron

de Dorina Novac - dec. 20 2021
Moderna anunță că doza booster a vaccinului său sporeşte protecţia împotriva Omicron

Compania farmaceutică americană Moderna a asigurat, luni, 20 decembrie, că doza booster a vaccinului său împotriva COVID-19 sporeşte protecţia împotriva variantei Omicron.

Compania a anunţat luni datele preliminare ale studiilor realizate asupra dozelor de ranfort şi strategia pe care o preconizează pentru a combate noua variantă a SARS-CoV-2 responsabilă a pandemiei, scrie Agerpres.

Moderna booster

Într-un comunicat difuzat luni, Moderna a precizat că este vorba de o variantă a virusului îngrijorătoare pentru toţi şi înalt contagioasă, dar a subliniat că doza booster a vaccinului său duce la creşterea nivelurilor de anticorpi neutralizatori şi că lucrează deja la o doză de ranfort specifică împotriva acestei variante.

„Compania a asigurat că, în faţa complexităţii dezvoltării unui nou vaccin, îşi va axa eforturile pe termen scurt pe combaterea noii variante a virusului cu doza de supra-rapel a vaccinului său original”, transmite sursa citată.

În perspectivă şi în faţa vitezei de transmitere a noii variante, compania a precizat că va continua să lucreze la un vaccin specific împotriva Omicron şi că speră să desfăşoare teste clinice la începutul anului viitor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe