Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ministerul Sănătăţii vrea extinderea colaborării cu SUA împotriva corupției

de Magdalena Tănăsescu - apr. 4 2024
 Ministerul Sănătăţii vrea extinderea colaborării cu SUA împotriva corupției

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi secretarul de stat Alexandru Rogobete au avut întâlniri cu reprezentanţii Departamentului de Justiţie din SUA în vederea extinderii colaborării în sfera anticorupției.

Mai exact, este vorba de extinderea colaborării şi implementării de bune practici anticorupţie în procedurile aplicabile proiectelor cu finanţare din fonduri externe din domeniul sănătăţii. Au fost trecute în revistă cazuri concrete în care există suspiciuni de corupţie în implementarea unor proiecte, precum şi modalităţi de combatere legale ale acestora.

„Mă bucură parteneriatul cu Departamentul de Justiţie din SUA care consolidează capacitatea Ministerului Sănătăţii de a derula eficient numeroasele programe de investiţii şi de asistenţă tehnică finanţate din fonduri externe. Încă de la începutul mandatului meu, combaterea corupţiei în sistemul sanitar a reprezentat o prioritate, iar expertiza colegilor din SUA aduce un aport valoros capabilităţilor Ministerului Sănătăţii de a realiza acest lucru. Sănătatea din România şi implicit pacienţii beneficiază în acest mod de avantajele parteneriatului strategic cu SUA”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, într-un comunicat.

 În perioada imediat următoare vor avea loc întâlniri tehnice între reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Departamentului de Justiţie şi FBI, care vor sprijini în continuare workshop-urile organizate în întreaga ţară pentru bune practici în achiziţiile publice. 


Notă autor:

Sursa foto: https://web.facebook.com/MinisterulSanatatii

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe