Newsflash
Știri

Mediciniștii clujeni au acces la o platformă de pregătire pentru rezidențiatul francez

de Dorina Novac - dec. 10 2020
Mediciniștii clujeni au acces la o platformă de pregătire pentru rezidențiatul francez

Studenții din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” vor beneficia de acces la platforma educațională digitală franceză SIDES NG, pe care se pot pregăti pentru rezidențiatul francez.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a semnat contractul de parteneriat cu UNESS International - Universitatea Digitală a Sănătății și a Sportului din Franța, pentru accesul la platforma educațională digitală franceză SIDES NG.

universitate

Potrivit unui comunicat al instituției, platforma le permite studenților și absolvenților francofoni să se pregătească pentru ECN – examenul național de internat (echivalentul examenului de rezidențiat în Franța).

„În urma acestui parteneriat, studenţii francofoni din cadrul UMF «Iuliu Hațieganu» vor beneficia de accesul la platforma digitală SIDES dedicată diseminării, îmbunătăţirii și monitorizării individuale a cunoștinţelor medicale dobândite, aceasta fiind de un real folos pentru studenţii francezi, dar și români, care doresc să își îmbunătățească performanțele în vederea susținerii examenului ECN”, a declarat prof. dr. Daniel Mureșan, prorector responsabil cu Dezvoltarea Academică şi Administraţia Universitară în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”.

Pentru studenții liniei de studiu în limba franceză, angajarea lor în Franța, după absolvirea Facultății de Medicină, este condiționată de participarea la examenul național de internat – ECN (Examen Classant National).

„Acest examen constituie un punct de răscruce în cariera lor profesională, dar reprezintă și un element esențial de evaluare a modului în care i-am format”, a mai precizat prof. dr. Daniel Mureșan.

Sursa citată menționează că examenul ECN este diferit de concursul nostru de rezidențiat, atât prin modul în care decurge (întrebări cu răspunsuri multiple, dosare clinice progresive, cazuri simulate, lecturi critice de articol – totul în format digital), cât și prin modul în care este pregătit.

„Prin obținerea acordului UNESS International pentru accesarea ecosistemului educațional digital SIDES NG, destinat învățării și formării cunoștințelor în domeniul sănătății, absolvenții ciclului de licență vor avea acces la Banca Națională de Pregătire, care le permite să se instruiască într-un mediu identic cu ECN”, se arată în comunicat.

Această bancă, care este actualizată în permanență, conține acum aproape 80.000 de întrebări izolate și 3.900 de dosare progresive concepute de către facultățile franceze.

Ca universitate parteneră, UMF „Iuliu Hațieganu” va avea statistici de urmărire a comunității sale de studenți și un spațiu dedicat cadrelor didactice pentru a crea, trimite și a împărtăși conținut educațional. În cele din urmă, acest conținut va putea fi distribuit și altor universități.

„În acest demers am fost sprijiniți de Asociația Studenților Francezi din Facultatea de Medicină (CMC - Corporation Médicale Cluj), de ambasadorii Franței în Romania, de Consulatul Francez și de Centrul Cultural Francez”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și UMF „Grigore T. Popa” Iași sunt primele universități din Europa Centrală și de Est care pun la dispoziția studenților o astfel de platformă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe