Newsflash
ACTUALITATE Știri

Experții IAAR evaluează UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca

de Magdalena Tănăsescu - mai 24 2024
Experții IAAR evaluează UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca

Comisia de experți de la Agenția Independentă pentru Acreditare și Rating (IAAR, Astana, Kazakhstan) a efectuat, timp de trei zile, o vizită de evaluare la UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca.

IAAR este recunoscută de către Federația Mondială de Educație Medicală (WFME), iar scopul vizitei l-a reprezentat acreditarea internațională a programelor de studii ale Facultății de Medicină, liniile română, engleză și franceză, conform standardelor acestei federații.

 

„Activitatea comisiei de evaluatori a inclus întâlniri și discuții purtate cu reprezentanții conducerii universității și ai Facultății de Medicină. Programul evaluării din perioada 20-22 mai a.c. a cuprins și discuții cu studenții, absolvenții, cadrele didactice, cu reprezentanții structurilor administrative din universitate, precum și ai angajatorilor din sectorul public și privat de sănătate. În cursul vizitei, comisia de experți a vizitat spațiile educaționale și a asistat la desfășurarea activitatății didactice, atât în cadrul preclinic, cât și clinic”, se menționează într-un comunicat al universității.

 

Odată obținută, o astfel de acreditare certifică calitatea educației oferite de o școală de medicină. Totodată, recomandările experților pot constitui un important suport pentru dezvoltarea ulterioară a calității educației medicale oferite în cadrul universității clujene. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe