Newsflash
Știri

Managerul Spitalului Caracal a fost suspendat din funcţie

de L. Budin - iun. 14 2023
Managerul Spitalului Caracal a fost suspendat din funcţie

Dr. Liviu Radu este cercetat într-un dosar instrumentat de DNA Craiova privind acordarea unor stimulente de risc COVID-19 personalului unității sanitare.

Managerul Spitalului Municipal Caracal a fost suspendat din funcţie pe o perioadă de două luni, după ce a fost pus de procurori sub control judiciar.

Medicul a confirmat pentru Agerpes că a fost suspendat din funcţia de manager al spitalului din Caracal la începutul acestei săptămâni, la fel ca şi directorul medical al unităţii, după ce pe 8 iunie procurorul care instrumentează cauza a dispus măsura controlului judiciar pentru cei doi.

Măsura controlului judiciar a fost contestată de Liviu Radu la Tribunalul Olt, instanța fixând termen de judecată pe data de 16 iunie.

În dosarul privind stimulente pentru risc COVID-19 la Spitalul Municipal Caracal, deschis în primăvara anului 2021 în urma unor sesizări, s-a constatat că trei angajaţi au primit de mai multe ori acel spor iar alte persoane nu l-ar fi primit, deşi ar fi fost îndreptăţite.

Managerul spitalului a susţinut că listele în baza cărora au fost acordate stimulentele, semnate de el şi de directorul medical, au fost întocmite de şefii de secţii şi lucrate de contabilitate.

Primăria Caracal l-a desemnat pe medicul Dragoş Neacşu să conducă unitatea sanitară, pe durata suspendării din funcţie a lui Liviu Radu, notează Agerpres.

 


Notă autor:

Sursă foto: smcaracal.webs.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe