Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Mamografii de la 40 de ani

de Dr. Mariana MINEA - iun. 30 2023
Mamografii de la 40 de ani

Specialiștii americani ai US Preventive Services Task Force recomandă monitorizarea prin mamografie începând cu vârsta de 40 de ani pentru femeile cu risc mediu de cancer de sân, cu repetarea investigaţiei la fiecare doi ani.

Ghidurile actuale prevăd începerea monitorizării de la vârsta de 50 de ani. Noile ghiduri s-ar aplica femeilor cu un risc mediu de cancer de sân, cu istoric familial de cancer de sân ori cu alţi factori de risc, precum densitatea crescută a ţesutului mamar. 

Actualizarea recomandărilor este importantă mai ales pentru femeile de culoare, care au un risc cu 40% mai mare de a deceda din cauza cancerului de sân, fiind diagnosticate cu forme mai avansate de boală.  Marea Britanie și Canada recomandă screeningul pentru cancerul de sân începând cu vârsta de 50 de ani, iar ţările Uniunii Europene, de la 45 de ani.
 


Notă autor:

Sursă articol: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-65539932

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe