Newsflash
ACTUALITATE Știri

Mai multe farmacii vor fi preluate de grupul Evofarm

de Florentina Ionescu - iun. 19 2023
Mai multe farmacii vor fi preluate de grupul Evofarm

Consiliul Concurenței a transmis că analizează preluarea unor farmacii de către grupul Evofarm.

Autoritatea de Concurență din țara noastră analizează tranzacția prin care grupul Evofarm intenționează să preia 22 de farmacii aparținând companiei Farmacia de la Tara SRL. 

Evofarm activează pe piața comerțului cu ridicata și cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate. Grupul Evofarm este prezent în 11 județe: Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Galați, Ialomița, Ilfov, Harghita, Mureș, Sibiu și Vrancea, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Farmacia de la Tara SRL activează, de asemenea, pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate. Cele 22 de farmacii achiziționate sunt localizate în județele Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Teleorman.  

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Astfel, Consiliul Concurenței va evalua tranzacția în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, potrivit comunicatului de presă din luna iunie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe