Newsflash
Internaționale

Libanul anunţă primul caz de variola maimuţei

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iun. 24 2022
Libanul anunţă primul caz de variola maimuţei

Ministrul Sănătăţii din Liban a anunţat în cursul zilei de luni că a fost identificat primul caz de variola maimuţei în ţară, la o persoană care a călătorit în afara Libanului și care acum se află izolată la domiciliu.

Alte ţări din Orientul Mijlociu, precum Israel și Emiratele Arabe Unite, au identificat primele cazuri în luna mai. Anunţul a venit în contextul în care autorităţile se așteaptă la o vară plină, cu sute de turiști și cetăţeni care se întorc din alte părţi ale lumii.

Variola maimuţei se manifestă printr-o simptomatologie flu-like care apoi evoluează cu o erupţie cutanată la nivelul feţei și corpului. Până acum, au fost identificate peste 1.880 de cazuri în peste 30 de ţări unde această boală nu este prezentă în mod obișnuit. Aproximativ 85% dintre cazuri au fost identificate în Europa. Până în acest moment nu au fost raportate decese. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că bolnavii pot fi infecţioși pentru până la patru săptămâni și le recomandă să se izoleze până la recuperarea completă.

 

 


Notă autor:

https://www.washingtonpost.com/world/lebanon-latest-in-mideast-to-detect-1st-case-of-monkeypox/2022/06/20/7bc85872-f085-11ec-ac16-8fbf7194cd78_story.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe