Newsflash
ACTUALITATE Știri

La Spitalul Bagdasar-Arseni a început un nou program de recuperare cardiacă, unic în țară

de Florentina Ionescu - mai 25 2023
La Spitalul Bagdasar-Arseni a început un nou program de recuperare cardiacă, unic în țară

Dr. Ștefan Busnatu, prodecanul Facultății de Medicină de la UMF „Carol Davila” București și medic cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, vine cu noutăți despre un program unic în țară.

Așa cum mulți dintre fanii săi din mediul online și de pe rețelele sociale au remarcat deja, recuperarea pacientului cardiovascular reprezintă un aspect extrem de important al activităților pe care le desfășoară dr. Ștefan Busnatu. 

Acesta a scris pe pagina sa oficială de Facebook că începând de marți, 23 mai, la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București a demarat un nou program de recuperare cardiacă unic în România. 

„Recuperarea pacienților cardiovasculari ce au trecut printr-un infarct de miocard, insuficiență cardiacă sau operație pe cord va fi realizată prin colaborarea clinicilor de Recuperare Medicală și Cardiologie din cadrul spitalului. Activitățile vor îmbina atât recuperarea institutionalizată în spital (pacienți internați la recuperare), cât și recuperarea digitală continuată la domiciliu, pentru a putea respecta ghidurile europene de profil”, a scris medicul cardiolog Ștefan Bușnatu (foto) pe pagina sa.

Primul pacient a beneficiat deja de prima sesiune de recuperare, a adăugat acesta. 

„Ne propunem să reușim să dezvoltăm cât mai mult această componentă, astfel încât să îi putem ajuta pe cât mai mulți dintre cei care au această recomandare. Împreună arătăm că se poate... și poate cine știe, vom inspira și alți colegi din țară să ne urmeze modelul”, a conchis dr. Ștefan Busnatu. 


Notă autor:

Sursa foto: pagina de Facebook Dr. Stefan Busnatu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe