Newsflash
ACTUALITATE Știri

Intotero: Legalizarea drogurilor în unele ţări a crescut numărul deceselor

de Magdalena Tănăsescu - apr. 23 2024
Intotero: Legalizarea drogurilor în unele ţări a crescut numărul deceselor

Potrivit ministrului Familiei, Natalia Intotero, legalizarea unor droguri în unele ţări nu a rezolvat problema traficului şi consumului, ducând - în acelaşi timp - la creșterea numărului de decese.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a participat, la Arad, la evenimentul „Fără Bariere - TOT Adevărul Despre Droguri”. 

„Să ne uităm la ţările care au făcut acest lucru şi, din păcate, rata consumului a crescut, dar şi numărul celor care şi-au pierdut viaţa este în creştere. Până la urmă, problema drogurilor este o problemă de moralitate, nu neapărat o problemă de legalitate”, a afirmat Natalia Intotero, citată de Agerpres

Oficialul a subliniat că Ministerul Sănătăţii, alături de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), trebuie să urgenteze construcţia centrelor pentru adicţie.

„În momentul de faţă, ceea ce există sunt centrele unde părinţii trebuie să plătească (...). Din ceea ce am discutat cu cei care au astfel de centre, tratamentul este de aproximativ 5.000 de lei pe fiecare persoană în fiecare lună, ori nu toţi îşi permit să plătească această sumă. Foarte important, mai departe, cu Ministerul Educaţiei, trebuie văzut ca tinerii care reuşesc să fie recuperaţi să se integreze pe piaţa muncii. Nu toţi aceşti tineri vin din familii cu posibilităţi financiare şi, de asemenea, este foarte important să li se descopere vocaţia şi să fie sprijiniţi”, a spus ministrul Familiei.

Campania „Fără bariere - TOT Adevărul Despre Droguri” este un proiect prin care autorităţile îşi propun să-i ajute pe tinerii cu vârsta între 14 şi 35 de ani să conştientizeze consecinţele consumului de droguri şi riscurile altor forme de adicţie. Caravana se desfăşoară pe parcursul lunii aprilie în 20 de centre universitare din România: Suceava, Iaşi, Bacău, Galaţi, Constanţa, Bucureşti, Ploieşti, Târgovişte, Piteşti, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş, Cluj, Baia Mare, Oradea, Arad, Timişoara, Târgu Jiu, Petroşani şi Craiova. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe