Newsflash
Interviuri

Amalia Enache: „Adesea, medicii sunt mâini ale divinității pe Pământ”

de Dr. Laura Davidescu - ian. 3 2023
Amalia Enache: „Adesea, medicii sunt mâini ale divinității pe Pământ”

Îndrăgita jurnalistă de televiziune Amalia Enache face o urare inedită medicilor la începutul anului 2023.

Am întrebat-o pe prezentatoarea Știrilor ProTV Amalia Enache dacă există vreun medic căruia ar vrea să-i mulțumească, ce urare le adresează profesioniștilor din sănătate la început de an, dar și ce măsuri ar lua dacă s-ar afla, pentru scurt timp, în postura de ministru al Sănătății. Iată ce ne-a răspuns.

Amalia Enache - mod1

Există un medic sau mai mulți cărora ai vrea să le mulțumești?

Da, tuturor medicilor care le răspund la mesaje ori telefoane pacienților panicați sau rudelor îngrijorate. Le mulțumesc tuturor medicilor care sunt empatici. Celor veșnic în alertă. Tuturor medicilor care își sacrifică adesea bucăți importante din viața personală pentru profesie, în gărzi grele și cu ore multe în spitale. Medicilor care nu ignora detalii importante în investigații, dar și celor care nu suprainvestighează de dragul încasărilor. Tuturor medicilor care au și câte o vorbă bună pe lângămultă știință despre un caz sau altul. Le mulțumesc tuturor medicilor care sunt adesea mâini ale divinității pe Pământ. Ce le urezi medicilor români în 2023?

Le doresc să aibă parte de respectul pe care îl merită în societatea noastră.

Ce ordin ai da dacă ai fi ministrul Sănătății pentru o zi?

Aș reforma cumva instituția Medicului de Familie, cel cu care pacientul are cel mai frecvent de-a face. Aș introduce cursuri obligatorii de comunicare cu pacienții și i-aș scoate din birocrația care îi transformă prea mult în funcționari. I-aș scoate puțin din cabinetele lor și aș face ca o săptămână pe lună să lucreze într-un spital, să nu piardă contactul cu experiența atât de prețioasă a ceea ce presupune un spital. La fel, mi-ar plăcea să renasc stomatologia și în afara cabinetelor private, să o fac accesibilă tuturor. 

Citește și:

Cu informații validate medical, pseudoștiința poate fi combătută

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe