Newsflash
Internaționale

Vaccinul Novavax ajunge săptămâna aceasta în Germania

de Dorina Novac - feb. 21 2022
Vaccinul Novavax ajunge săptămâna aceasta în Germania

Primele livrări cu doze ale vaccinului anti-COVID dezvoltat de compania americană Novavax sunt aşteptate să sosească în Germania în această săptămână.

Novavax

„Aşteptăm prima livrare începând de luni”, a anunţat la Berlin un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, la două zile după ce ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a precizat că 1,4 milioane de doze de vaccin Novavax urmează să sosească în ţară.

Vaccinul Novavax reprezintă un element important în lupta împotriva noului coronavirus, întrucât, spre deosebire de vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna, nu este un ser bazat pe tehnologia ARN mesager, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, serul Novavax are la bază o tehnologie clasică utilizată de mult timp de producătorii de vaccinuri, cu particule care conţin proteina Spike a noului coronavirus, precum şi un amplificator de efect.

Citește și: Slovacia: începe imunizarea cu Novavax, un vaccin bazat pe tehnologia clasică

Acidul ribonucleic (ARN) din vaccinurile bazate pe tehnologia ARN mesager transportă fragmente din informaţia genetică a virusului către celulele umane. Cu ajutorul său, celulele produc o proteină a agentului patogen, pe baza căreia organismul dezvoltă apoi imunitate.

Dozele de vaccin Novavax vor fi distribuite în landurile germane, iar fiecare dintre landuri va stabili ulterior momentul în care va începe să administreze serul.

Unele dintre landuri au anunţat deja că vor începe vaccinările cu serul Novavax în prima săptămână a lunii martie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe