Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul contra variolei e 85% eficient în cazurile de monkeypox

Viața Medicală
L. Budin vineri, 20 mai 2022, ora 17:22

Noile cazuri de monkeypox (variola maimuței) au determinat autorităţile britanice să pună la dispoziţia lucrătorilor sanitari și a persoanelor expuse un vaccin care și-a dovedit în trecut eficiența.

Noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate în Europa, informează Reuters și Agerpres.

vaccinare-variola

Iniţial identificată la maimuţe, această boală virală se răspândeşte prin contact direct şi se manifestă cu precădere în Africa Centrală şi de Vest. Valul recent de cazuri identificate în afara acestui continent a stârnit îngrijorare.

Infecția virală e provocată de două tulpini principale: tulpina Congo, care este mai severă - cu o mortalitate de până la 10% - , şi tulpina din Africa de Vest, cu o rată a mortalităţii de circa 1%.

Nu există un vaccin specific pentru variola maimuţei, însă un vaccin anti-variolă, care și-a dovedit eficiența în trecut, oferă o oarecare protecţie, a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară (UKHSA).

Datele arată că vaccinurile care au fost utilizate pentru a eradica variola au o eficienţă de până la 85% împotriva variolei maimuţei, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

„Vaccinul a fost oferit celor care l-au solicitat”, a adăugat purtătorul de cuvânt al UKHSA, fără a dezvălui detalii despre numărul de persoane vaccinate până în prezent.

Producătorul de medicamente Bavarian Nordic cu sediul în Copenhaga a declarat că a încheiat un contract cu o ţară europeană, căreia îi va furniza vaccinul său Imvanex, ca răspuns la focarul de variola maimuţei.

Primul caz din Europa a fost confirmat la data de 7 mai la o persoană care revenise în Anglia din Nigeria, unde variola maimuţei este endemică.

Variola maimuţei: zeci de cazuri suspecte sau confirmate în Europa și SUA

Etichete: variola maimutei noi cazuri in europa vaccin anti-variola

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.