Newsflash
Internaționale

Topul celor mai bune spitale smart din lume în 2023

de Florentina Ionescu - sept. 19 2022
Topul celor mai bune spitale smart din lume în 2023

Un sondaj realizat de Newsweek.com arată ce spitale se află în topul celor mai bune spitale inteligente în anul 2023 („World's Best Smart Hospitals 2023”).

Pentru al doilea an consecutiv, site-ul Newsweek.com a produs o listă cu acele spitale care utilizează cel mai bine cele mai avansate tehnologii din domeniul sănătății. 

spital

Sondajul acesta este un clasament al liderilor în ceea ce privește utilizarea inteligenței artificiale (IA), imagisticii medicale digitale, telemedicinei, roboticii și în ce privește funcționalitatea aparatelor electronice. Printre primele zece spitale, mai precis, pe poziția a noua, se află Spitalul Universitar Karolinska, unitate care excelează la categoria inteligență artificială, după cum se arată într-un comunicat de presă transmis astăzi redacției.

Ce înseamnă în contextul actual spitale „smart”, spitale inteligente? Ne putem crea o imagine și o definiție mai clară a acestora dacă ne uităm pe topul ce conține 300 de spitale din lume, realizat de Newsweek cu ajutorul platformei Statista.com. 

cele mai bune spitale smart in anul 2023 primele 10

„Spitalele smart utilizează tehnologia de top pentru a regândi fundamental modul în care îngrijirile medicale sunt furnizate în interiorul sistemului de sănătate”, explică publicația Newsweek.

Astfel, cele mai noi tehnologii în materie de îngrijire virtuală și imagistică medicală digital, sprijinul deciziilor luate pe baza inteligenței artificiale, robotica – toate acestea sunt interconectate în rețeaua unui spital și sunt folosite pentru a redefini modul în care informația este împărtășită, arată publicația citată.

Profitând de avantajul acestor noi tehnologii nu doar că îmbunătățește furnizarea serviciilor de îngrijiri medicale, dar pun spitalele pe poziția de membru al unui ecosistem mai mare, pentru a ajuta la îndeplinirea obiectivelor în ceea ce privește sănătatea, cum ar fi prevenția, sănătatea populației și calitatea vieții.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, Newsweek și Statista au dezvoltat o amplă listă de spitale care sunt cele mai bune în domenoul lor, cele mai bune în folosirea beneficiilor celor mai avansate tehnologii medicale.

Topul celor mai bune spitale smart din 2023 alcătuiește astfel un clasament ce include 300 de unități medicale din 28 de țări care conduc în ceea ce privește utilizarea inteligenței artificiale, imagisticii digitale, telemedicinei, roboticii și funcționalităților electronice, a mai precizat redactorul șef la nivel global al Newsweek, Nancy Cooper.

Top 10 – cele mai bune spitale smart în anul 2023:

1. Mayo Clinic – Rochester

2. Massachusetts General Hospital

3. The Johns Hopkins Hospital

4. Cleveland Clinic

5. The Mount Sinai Hospital

6. Brigham And Women's Hospital

7. MD Anderson Cancer Center

8. Memorial Sloan Kettering Cancer Center

9. Karolinska Universitetssjukhuset

10. Houston Methodist Hospital.

La acest link puteți consulta lista completă ce conține numele a 300 de spitale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe