Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Summit ONU: opt roboți umanoizi, în slujba binelui social

Viața Medicală
L. Budin vineri, 3 februarie 2023, ora 16:26

Roboții îşi vor prezenta capacităţile pe care le deţin în domenii variate, precum furnizarea de îngrijiri medicale, distribuirea de ajutoare, lupta împotriva incendiilor şi agricultura durabilă.

ONU va reuni pentru prima dată sub acelaşi acoperiş opt roboţi umanoizi, cu ocazia următorului său summit global dedicat inteligenţei artificiale puse în slujba binelui social -  primul eveniment de acest tip care va avea loc după declanşarea pandemiei COVID-19.

robot-umanoid

În timpul acestui summit de două zile, ce va avea loc pe 6 şi 7 iulie la Geneva, Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (UIT) speră să arate felul în care noile tehnologii şi inteligenţa artificială (AI) pot contribui la atingerea obiectivelor ONU în materie de dezvoltare durabilă (ODD), mai ales prin combaterea crizei climatice şi prin susţinerea acţiunilor umanitare, informează AFP și Agerpres.

Este în interesul nostru colectiv să modelăm inteligenţa artificială mai repede decât ne modelează ea pe noi”, a declarat noul secretar general al UIT, americanca Doreen Bogdan-Martin, într-un comunicat.

Cei opt roboţi umanoizi, aşa-numiţi „sociali”, şi peste 20 de specialişti în robotică, se vor întâlni pentru prima dată. Roboţii - Beonmi, Nadine, Sophia, Geminoid, 4NE-1, Ai-Da Robot, Grace şi Desdemona - îşi vor prezenta capacităţile pe care le deţin în domenii variate, precum lupta împotriva incendiilor, distribuirea de ajutoare, furnizarea de îngrijiri medicale şi agricultura durabilă.

Sute de persoane sunt aşteptate la Geneva cu ocazia acestui eveniment, primul organizat în format fizic după 2019 din cauza măsurilor sanitare COVID.

Summitul reprezintă şi o bună ocazie pentru ca specialiştii, liderii unor companii şi cei ai agenţilor din cadrul ONU să discute alături de politicieni regulamentele şi normele necesare pentru ca inteligenţa artificială să fie pusă în slujba dezvoltării durabile.

Medicament experimental pentru colesterolul „rău”, în teste pe șoareci

Etichete: summit onu roboti umanoizi atingere tinte dezvoltare durabila

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.