Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Studiu mondial despre impactul sportului asupra sănătății mintale

Viața Medicală
L. Budin vineri, 11 iunie 2021, ora 16:01

O companie japoneză producătoare de echipament sportiv profesionist lansează un studiu mondial. Acesta le permite atleților amatori să perceapă modul în care exercițiul fizic le influențează starea de spirit.

Pentru prima oară, doritorii vor putea folosi o unealtă digitală pentru a observa impactul exercițiului fizic asupra spiritului, arată publicația Doctissimo, preluând un comunicat. Studiul a fost concepută de compania japoneză Asics, se numește Mind Uplifter poate fi accesat de sportivii amatori din întreaga lume.

studiu-sport

Mai calmi, mai relaxați

Cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială, prin intermediul unui chestionar detaliat și după câteva minute de exercițiu fizic, participanții la studiu pot observa, în timp real, modul în care sportul acționează asupra diferiților indicatori emoționali și cognitivi. 

Un studiu preliminar, condus de Asics și de EMOTIV, o societate bio-informatică, arată că circa 15% din participanți se simt mai calmi, iar 14% mai relaxați după o sesiune de 20 de minute de alergare.

Rezultate mobilizatoare

Compania inițiatoare speră astfel să studieze efectele sportului asupra unui milion de persoane din lume. Scopul demersului este și de a-i motiva pe participanți să facă exercițiu fizic pe termen lung, să încurajeze sportivii amatori și să-i mobilizeze și pe sedentari.

Pentru fiecare rezultat distribuit pe rețelele sociale cu hashtagul #UpliftingMinds vor fi colectate fonduri pentru o asociație de caritate dedicată sănătății mentale.

 Rezultatele studiului global vor fi disponibile după data de 1 iulie.

Etichete: studiu mondial compania asics impactul sportului sanatate mentala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.