Newsflash
Internaționale

SARS-CoV-2: infectarea, detectată cu o aplicație mobilă de scanare a ochiului

de L. Budin, Dorina Novac - apr. 13 2021
SARS-CoV-2: infectarea, detectată cu o aplicație mobilă de scanare a ochiului

O companie germană a dezvoltat o aplicație mobilă de scanare a ochilor cu smartphone-ul, permițând identificarea persoanelor infectate cu coronavirus. Eficacitatea operațiunii e de 95%.

Aplicația permite scanarea ochilor cu smartphone-ul și identificarea unei inflamații simptomatice - așa-numitul „ochi roz” - , caracterstică prezenței virusului în organism, relatează Reuters. Fotografiile ochilor se trimit spre evaluare, iar rezultatul e stocat sub forma unui cod QR în telefonul persoanei testate.

scanare-ochi

Am reușit să identificăm culoarea aferentă COVID-19 din peste 2 milioane de nuanțe diferite de roz”, spune Wolfgang Gruber, directorul general al companiei Semic RF.

În doar 3 minute, persoana infectată poate fi identificată, gradul de succes fiind de 95%, precizează el.

Aplicația a fost deja testată pe mai bine de 70.000 de persoane și poate procesa aproape un milion de scanări pe secundă. Există și posibilitatea de a mări această capacitate, ceea ce ar permite din nou publicului larg să participe, fără teamă, la concerte sau la evenimente sportive.

Într-o primă instanță, aplicația se adresează întreprinderilor și utilizatorilor comerciali, la un preț de 480 de euro pe lună, urmând ca ulterior să poată fi folosită și de persoanele fizice.

Compania speră ca procedeul să primească aprobare și să poată fi folosit la sfârșitul acestei luni.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe