Newsflash
Internaționale

Directorul OMS: există opt candidați „de top” pentru vaccinul COVID-19

de Florentina Ionescu - mai 18 2020
Directorul OMS: există opt candidați „de top” pentru vaccinul COVID-19

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat că există până la șapte sau opt candidați vaccinali pentru COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dezvăluit acum câteva zile că există aproape șapte sau opt candidați „de top” pentru vaccinul pentru COVID-19. Organizația spune că sunt necesare în acest moment mai multe fonduri pentru a ajuta la accelerarea procesului de dezvoltare a acestor vaccinuri, care vor ajuta la depășirea pandemiei.

coronavirus-vaccin-oms

Tot recent, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că va dura cel puțin 12 până la 18 luni pentru a se dezvolta un vaccin pentru COVID019. Chiar și așa, reprezentantul OMS a declarat într-un briefing recent că un efort accelerat se derulează acum pentru cercetarea în domeniul COVID-19, în ceea ce privește tratamentul și testarea, iar aceste eforturi sunt ajutate de 7,4 miliarde de euro (8 miliarde de dolari) promise de liderii, organizațiile și băncile din 40 de țări, scrie www.timesnownews.com.

Chiar și așa, Tedros Adhanom Ghebreyesus nu a dezvăluit candidații de top pentru vaccinul împotriva COVID-19, dar a spus că un consorțiu alcătuit din peste 400 de oameni de știință este implicat în dezvoltarea vaccinului pentru COVID-19 și în metode de diagnosticare.

Tedros Adhanom Ghebreyesus

În același timp, amintind că este nevoie de mai multe fonduri pentru a accelera dezvoltarea vaccinurilor, șeful OMS a spus că 8 miliarde de dolari sunt suficiente pentru a produce un vaccin adecvat, precum și pentru ca oamenii de știință să se asigure că vaccinul ajunge la toată lumea și că nicio persoană nu va fi lăsată nevaccinată, potrivit Associated Press.

„Acum avem candidați vaccinali buni. Cei de top sunt în jur de șapte sau opt. Dar avem mai mult de o sută de candidați. Ne concentrăm atenția pe puținii candidați vaccinali pe care îi avem, care pot să scoată la iveală cel mai probabil rezultate mai bune și accelerăm dezvoltarea acelor candidați vaccinali cu un potențial mai mare”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com, www.facebook.com/DrTedros.Official/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe