Newsflash
Internaționale

Rusia a anunțat că a produs primul lot din vaccinul anti-COVID-19

de Dorina Novac - aug. 17 2020
Rusia a anunțat că a produs primul lot din vaccinul anti-COVID-19

A fost produs primul lot din vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Centrul Gamaleya, a anunțat, sâmbătă, ministrul rus al Sănătății.

Potrivit agenției Interfax, directorul Centrului Gamaleya, Alexander Ginzburg, a declarat anterior că producția unui vaccin împotriva coronavirusului, în 5 milioane de doze pe lună, este planificată să fie realizată în decembrie sau ianuarie, iar în decurs de un an va putea fi acoperit întregul necesar.

vaccin covid rusia
Sursă imagine: Interfax.ru

 

Serviciul de presă al ministerului a precizat că vaccinul este produs la uzina farmaceutică Binnopharm din Zelenograd. Sursa citată a subliniat că Binnopharm poate produce aproximativ 1,5 milioane de doze de vaccin pe an.

Vaccinul a fost botezat Sputnik V, în semn de omagiu față de primul satelit din lume lansat de URSS.

Amintim că Vladimir Putin a anunţat, marţi, că Rusia este prima ţară din lume care a înregistrat un vaccin împotriva noului coronavirus. Liderul de la Kremlin a mai spus că vaccinul a fost administrat uneia din fiicele sale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe