Newsflash
Internaționale

Noi focare de COVID-19 în China: se închid campusuri universitare în orașul Dalian

de Florentina Ionescu - nov. 16 2021
Noi focare de COVID-19 în China: se închid campusuri universitare în orașul Dalian

Noi focare de infecții cu virusul SARS-CoV-2 determină autoritățile din China să introducă lockdownul în campusurile universitare din Dalian.

China a obligat aproape 1.500 de studenți de la universitățile din acest oraș să stea în dormitoare și hoteluri, ca urmare a unor focare de COVID-19 apărute în orașul chinez Dalian, scrie The Associated Press

bilet lockdown

Ordinul a fost emis duminică, după ce mai multe zeci de cazuri au fost raportate la Zhuanghe University City și după ce sute de studenți au fost transferați la hotelurile din zonă pentru a fi ținuți sub observație. Studenții au mers la ore în mediul online și au luat masa în cameră.

Sursa citată scrie că lockdownul este cel mai recent exemplu al Chinei și al toleranței sale zero cu privire la epidemiile și focarele de COVID-19. Carantinele, testarea obligatorie și restricțiile de călătorie au devenit noul normal pentru acele persoane care sunt prinse în centrul unor epidemii sau focare.

Rata de vaccinare în această țară este printre cele mai mari din lume, iar autoritățile au început să administreze dozele booster de vaccin COVID-19 pe măsură ce se apropie iarna.

Printre alte noi măsuri, autoritățile de la Beijing vor cere ca toate persoanele care sosesc din alte părți ale țării cu avionul, trenul, autobuzul sau autoturismul să prezinte un test negativ referitor la virusul SARS-CoV-2 făcut în urmă cu 48 de ore.

Luni, Comisia Națională de Sănătate a anunțat 32 de cazuri noi de COVID-19 de transmitere locală în cele 24 de ore anterioare intervalului, dintre care 25 de cazuri noi de COVID-19 au fost în orașul chinez Dalian.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe