Newsflash
Internaționale

Dulaglutid – beneficii și în rândul tinerilor cu DZ2

de Dr. Diana Andronache - iun. 10 2022
Dulaglutid – beneficii și în rândul tinerilor cu DZ2

Administrarea de dulaglutid în doză de 0,75 mg sau 1,5 mg, o dată pe săptămână, a fost mai eficientă în îmbunătăţirea controlului glicemic în rândul tinerilor cu DZ2, comparativ cu placebo.

p2Incidenţa diabetului zaharat tip 2 (DZ2) este în creștere în rândul tinerilor. Aceasta este o tulburare progresivă cu debut precoce și o evoluţie rapidă a complicaţiilor. Studiul AWARD-PEDS și-a propus să evalueze eficacitatea terapiei cu dulaglutid, un agonist al receptorului GLP-1, care se administrează subcutanat o dată pe săptămână, și în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă în intervalul 10-18 ani, cu diabet zaharat tip 2, comparativ cu placebo.

Rezultatele acestui studiu au arătat că tratamentul cu dulaglutidă a fost superior în reducerea nivelului de hemoglobină glicozilată, la 26 de săptămâni, la tinerii cu diabet zaharat tip 2 care erau trataţi prin modificări ale regimului alimentar, ale stilului de viaţă, cu sau fără metformin sau insulină bazală.

La 26 de săptămâni, valoarea medie a hemoglobinei glicozilate a crescut cu 0,6% în grupul placebo, dar a scăzut cu 0,6% în grupul cu 0,75 mg dulaglutidă și cu 0,9% în grupul cu 1,5 mg dulaglutid. Nu au existat însă diferenţe de grup în ceea ce privește indicele de masă corporală sau parametrii legaţi de ţesutul adipos. Profilul de siguranţă al dulaglutidei a fost în concordanţă cu cel raportat la adulţi.

Citiți și: Nou test pentru diagnosticarea TB

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe